Kaz Dağları Görüş Bildirisi

Çanakkale’nin Kaz Dağları Bölgesinde yer alan Kirazlı köyünde gerçekleşen altın madeni projesi kapsamında 195.000’den fazla ağaç kesilmiştir.

Türkiye’nin oksijen kaynaklarından olan Kaz Dağlarının katledilmesi ülkemizin ciğerlerine verilen zararı göstermektedir. Altın madeni uğruna kesilen altın değerindeki ağaçlar, doğaya bırakılan izler yaşadığımız çevreye hem maddi hem de manevi zarar vermektedir.
Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak ülkemizde çevreye ve yeşile verilen önemin git gide azaldığını gözlemlemekteyiz. Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak doğamızın kıymetinin bilinmesini, ağaçlarımızın katledilmemesini temenni ediyoruz. Bu noktada Kaz Dağları başta olmak üzere doğaya verilen zararın engellenmesi için yetkililerin müdahale etmeleri gerektiği kanaatindeyiz.

Yeşilimizin korunduğu, doğamızın dostumuz olduğu günler dileğimizle...

Bu içerik 06.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 121 kez okundu.