Dr. Gülnur Yılmaz'ın Vefatı Hakkında Bildiri

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden henüz 1 hafta önce mezun olan Dr. Gülnur Yılmaz’ın babası tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak ülkemizde kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile kadının insan hakları ihlaline yol açan tutum ve davranışların gün geçtikçe artmakta olduğuna üzülerek tanık olmaktayız. Türk Tıp Öğrencileri Birliği olarak kadın cinayetlerinin artık son bulmasını, kadınlara yönelik her türlü şiddetin önüne geçilmesini ve yaşam haklarının ellerinden alınmaması için gerekli adımların atılmasını temenni ediyoruz. Bu noktada gerekli yasaların oluşturulmasını, var olan yasaların dilinin daha anlaşılır olmasını, yasaların uygulanması konusunda gerekli adımların atılmasını ve konuların daha ayrıntılı bir şekilde tartışılıp ele alınabilmesi için gerek yasa koyucuların gerekse de Sivil Toplum Örgütleri ve dış paydaşların bir bütün halinde çalışması gerektiğini düşünüyoruz.

Merhumun ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Bu içerik 29.06.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 105 kez okundu.